Senaste inläggen

Av Sandra - 27 oktober 2018 10:14

Det blir inte alltid som man tänkt sig....

I tisdags fick jag åka till veterinären med Zantana för hon har börjat halta. För två år sedan så hade  hon en skada i höger framhov som dem aldrig riktigt fick kläm på vad det egentligen var för något. Jag fick då, efter sex besök, två alternativ av veterinären att om jag ville avliva henne då så skulle vet skriva intyg på det till försäkringsbolaget för vet trodde inte då att hon skulle bli bra i hoven igen eller ge henne en lååång vila och se om det läkte ut.

Gissa vad jag valde? Efter tre månaders vila så började jag promenera igång henne igen och nu har vi ju varit o tävlat igen.

Nu är hon då halt igen och jag kände mig gråtfärdig när jag klev in på kliniken nu.

Vi var där från halv elva till fem på eftermiddagen. Veterinären sa att hon var halt först på vänster bakben sedan på vänster framben och sist på höger fram! Men fast vi bedövade alla dessa ben så gick hon inte rent. Vad är det som är fel???

Ja, ja hon fick kortisoninjektioner i dessa tre ben och antiinflammatorisk medicin. Återbesök om två veckor. Jag får hålla tummarna att hon är bättre då.


Jag , barnen och Cosmo tar lite höstlov nu och åker ner till småland så får jag komma bort lite från det hela. 

 ANNONS
Av Sandra - 22 september 2018 18:03

Jag har varit och tävlat igen! Tänkte att man får aldrig ge upp om man vill avancera. Jag har ridit med öronhuva på Zantana ute i blåst, regn och solsken. Har inte märkt någon skillnad här hemma och jag är ganska skeptisk till att det ska fungera. Tror mer det handlar om lydnad hos hästen och gillar inte " genvägar " men kände samtidigt att något måste jag nog pröva. 

Denna gången var det bara 12 mil dit vi skulle. Jag hade även anmält oss till två klasser då jag tänkte att hon kunde få hoppa runt i första klassen och låtsas vara rädd för allt, så kunde vi rida på riktigt i andra klassen där jag ville få godkända procent och faktiskt få visa att vi kan detta. 

När vi kom fram så sken solen och det var 18 grader varmt och vindstilla! Jaha, vi hade ju tränat på att det skulle  blåsa och vara kallt. När jag red fram så gick hon som en stjärna men det tänkte jag inte bry mej om för jag visste ju att det kommer vara annat ute på banan. När det blev våran tur så fortsatte hon att vara lugn och fin, jag däremot kom på att jag inte hade full koll på bägge programmen som jag skulle rida. Jag fokuserade allt jag kunde på första programmet och vi kom runt på skapliga poäng. 

När vi startade andra klassen som jag verkligen ville att den skulle bli bra då GLÖMMER jag plötsligt bort vägen som jag ska rida. Blir tvungen att bryta av från trav för att fundera på vilken väg vi skulle ta!!

I omdömet som man får efter ritten så står det " missförstånd " där jag hade saktat av till skritt. Det var inget som domaren såg att jag funderade på vägen alltså.... 

Jag är otroligt nöjd med denna ritt även om vi hade blivit placerade om inte detta inträffat. Det tar jag ju på mig helt och jag ska inte starta i två klasser igen då jag har för dåligt minne för  detta.

Zantana var hur lugn som helst hela dagen och frågan är ju då om det är huvans förtjänst?? Jag har inte anmält till fler tävlingar i höst utan satsar på att utbilda vidare i vinter och starta medelsvåra klasser nästa år.


Jag kom att tänka på hur Zantana var att rida in och hur hon varit att utbilda. Så fort jag krävde något av henne så ställde hon sig på bakbenen. Jag fick rådet av en vän som sa att du måste sluta ge henne havre! 

Jag var skeptisk även där och sa att havre var naturligt för hästar att äta även om jag har hört så många gånger att det kan sätta sätta sig i huvudet hos vissa hästar. 

Till slut köpte jag havrefritt musli till henne och inte en gång att hon har blivit galen och stegrat när jag krävt mer av henne i ridningen, jag som var säker på att det var jag som red för dåligt. Ibland räcker det med små justeringar för att nå framgång.


Här hemma håller vi just nu på att renovera övervåningen så Jonathan får flytta till ett nytt rum med fönster vilket han inte hade förut i sitt rum. I hans gamla rum har vi förråd nu. Lisen ska få målat tak, nya tapeter och ny el.

Hallen uppe ska målas om och vi har rivit väggar där för att få luftigare och lite större.Jag har bestämt mig för att måla golvet också, det är ett trägolv som jag tänker måla vitt. 

Jag har målet att det ska bli klart till jul. Vi får väl se. Har även andra projekt på gång men det är hemligt än så länge.

   ANNONS
Av Sandra - 11 augusti 2018 20:05

Våran gård klarade sig från branden denna gången... så nu har jag också tänk låta livet rulla på och njuta av att allt är som vanligt. 

Idag stod det dressyrtävling på schemat! Sååå roligt att åka och tävla, vi skulle åka till Strömsund som " bara" ligger 18 mil bort. Det är det värt att åka när man som jag tror att vi har medaljchans, men tydligen hade jag glömt att berätta det för Zantana... som skötte sig exemplariskt på framridningen vilken var inomhus men sen skulle vi "bara" gå ut i stormen (det blåste faktiskt rejält) och rida programmet så vi kunde hämta medaljen! Men icke då!!

Zantana var helt säker på att ALLT som fanns i närheten av ridbanan skulle hoppa på henne så det funkade ju inte alls med min plan! 

Bara att köra 18 mil hem igen och inte skylla på hästen för det är ju osportsligt. 

Det blir att träna i storm framöver. Men skam den som ger sig, jag har redan kollat in nästa tävling och dit är det ju bara 12 mil!    

Av Sandra - 20 juli 2018 23:59

Jag lovade att återkomma med semesterbilder men det känns så overkligt just nu. All min tid går åt att hålla mig uppdaterad kring skogsbränderna som härjar runt oss. På jobbet är vi beredda på att ta hand om skadade i bränderna och vi håller oss uppdaterade om läget hela tiden.Beredda att jobba dygn om det skulle behövas. Den närmaste branden är bara någon mil bort och om det  börjar blåsa kan elden sprida sig med 10m / minut! Tankarna finns hela tiden runt vad man ska ta med sig vid evakuering!!

Idag startade ytterligare en brand och röken ligger tät runt oss hela tiden. Igår låg vinden på så när jag vaknade så var jag säket på att det brann på våran gård! 

När man då ser alla semesterbilder o trevliga middagar på nätet som läggs ut så blir det overkligt. Jag förundras över att livet på övriga ställen bara fortsätter? Jag har flera vänner som jobbar i stort sett dygnet runt just nu för att göra våra liv och vårt samhälle till ett säkert ställe att leva o bo i. Själv har jag väskan packad.

Hoppas vi får regn snart som kan hjälpa alla brandmän att få stopp på denna katastrof.  

 

 

Av Sandra - 13 juli 2018 21:32

Vilken semester alltså! Jag är en riktig soldyrkare och ju varmare desto bättre. Förra veckan var vi i Skummeslöv och mitt på dagen när det var som varmast gav jag mig ut och sprang några km och avslutade med att springa ner i havet och bada i vågorna, Så härligt. 

Nu har vi varit hos mina föräldrar i småland i en vecka och badandet har avlösts av sena kvällar med långa samtal om livet tillsammans med mina fina vänner här nere. Jag har även varit på Falsterbo horse show och i år fick Lisen följa med. Hon blev lika till sig som jag är över denna härliga hästvecka. Har givetvis handlat för mycket hästprylar så nu får det nog bli schabrak förbud ett tag. Jag och Lisen har även hjälp syrran med att börja rida hennes häst som bara gått som travhäst innan och hon är så snäll och tar det med ro. Kul för syrran att få rida lite nu också.

Mattias har varit iväg på street week denna vecka och kommer inte hem förrän söndag. Imorgon blir det en löptur ihop med en barndomskamrat som också har karl - ledigt denna vecka. 

När vi åker hem på måndag ska barnen stanna kvar här under ett par veckor till. Skönt för dem att slippa fritids när vi måste jobba igen.  Idag ville inte tekniken fungera men bilder på semestern kommer...

 

Av Sandra - 25 juni 2018 20:40

Då är äntligen semestern här! Har planerat hela semestern. Det var bara en liten detalj jag glömde... Nämligen att när jag väl blir ledig och kroppen inser det så kommer krämporna!! Idag har jag faktiskt bara försökt överleva dagen tyvärr. Ridning, städning, löpning mm blev inställt. Ikväll mår jag dock bättre. Tror tyvärr inte jag är ensam om detta fenomen. 

Imorgon tar jag nya tag. Vi hann iallafall åka båt i blåsten på midsommar och firade en väldigt blåsig men härlig midsommar med härliga vänner. 

 

Av Sandra - 9 juni 2018 15:00

Åhh så härligt! Det är äntligen sommar! Förra helgen var jag iväg med Zeebreeze på unghästtestet som vi tränat hela våren för och nu var det dags! Hon skötte sig jättebra och tog den två timmars långa resan med ro. Jag hade givetvis sett att hon hade fått lite bättre poäng men hon kunde inte fokusera mer än vad hon gjorde. Det var för mycket att titta på och då är det så.

Hon o jag har inte varit o rest runt så hon är inte så van vid olika miljöer vilket jag visste.

Nu har hon iallafall fått ett välbehövligt sommarlov. Zantana kommer jag däremot att rida hela sommaren och jag hoppas att vi ska kunna åka på en kvällstävling i sommar för det är sååå mysigt!

Det går så fort nu. Jag önskar man kunde sakta ner tiden när det är sommar. Om två veckor har jag semester och då är varenda dag inbokad tror jag. Det är ju bara roliga händelser men ändå. Det blir bara tre veckor nu och så tar jag en vecka i augusti och även höstlovsveckan ska jag vara ledig. Nu ska jag lyssna på poddar och fortsätta njuta av sommaren.      

Av Sandra - 12 maj 2018 16:06

Denna ledighet har verkligen varit behövlig. Jag har fått mycket gjort men ändå vilat vilket jag behöver, känner jag.

I torsdags så var det riktigt fint väder ute så vi tog en lång cykeltur som blev två mil. Härligt! När vi kom hem så orkade vi inte göra middag så det fick bli pizzerian.

Efter middagen så tog jag mod till mig och galopperade Zeebreeze första gången, vilken känsla och hon skötte sig galant! Det blir nog en ridhäst av henne också. 

Igår var det inte så bra väder, så då passade jag på att städa huset. Det är ju inget man vill göra när det är finväder. 

Idag har jag varit iväg med Zeebreeze till Ånge ridhus och löshoppat. Genrep inför 3-års testet som är om tre veckor. Hon var jätteduktig och det var ju första gången hon var iväg på ett annat ställe. 

Det är ganska mycket man ska ha koll på när man visar en unghäst så det behövs mycket träning.

Hon var helt slut när vi kom hem. Det blir bra att ge henne ett långt sommarlov efter testet.

Nu har det börjat regna och åska så det blir nog att vara inne resten av dagen.

   


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se