Senaste inläggen

Av Sandra - 11 april 2018 18:59

Jag blev så glad igår! Som ni vet så håller jag på att rida in min unghäst som blir 3 år nu. Hon är väldigt trevlig och lättsam att utbilda än så länge. Jag har haft henne ett par veckor uppstallad på ridskolan för att kunna jobba med henne mer ordentligt. Hon har blivit mer riden av mig och även löshoppad ett par gånger. I söndags körde jag hem henne igen och igår tog jag upp henne på min ridbana och satt upp en stund. 

Äntligen så förstod hon vad jag ville hon skulle göra. Vi skrittade runt och la jag till skänkeln så tog hon den och började trava! Innan har hon inte riktigt varit övertygad om att det var så hon skulle göra men igår satt start och stopp som en smäck! Så roligt. Får väl se om vi kommer iväg till unghästtestet i juni. 

Lisen har haft Röder hos sig under tiden så hon har också fått rida lite mer än vanligt. 

   


ANNONS
Av Sandra - 25 mars 2018 17:24

Denna helgen har vi varit i Hassela. Dem har en fin skidanläggning där och barnens farbror brukar vara där och åka skidor så nu bestämde vi oss för att åka dit och testa backarna. Vi hyrde en stuga från fredag till söndag. 

Igår efter frukost så var det dags... Mattias är ju uppvuxen på slalomskidor och barnen har ju blivit det också, men JAG! Där jag är uppvuxen så var det ingen snö som låg kvar på vintrarna så det fanns några backar som var öppna och mina föräldrar hade inte det intresset heller så det gjorde sig självt. Jag hade inte en aning om vad slalom var innan jag flyttade upp hit men nu var det dags! Jag har åkt ett par gånger innan men nu skulle vi verkligen åka utför för barnen ville ju upp i dem riktigta backarna så jag tänkte att det är bara att följa med. Jag har otroligt bra hjälp av Mikael och Mattias som gav mig alla råd och tips dem kunde men jag var riktigt rädd bitvis ändå!  När jag kämpade i backen och tyckte att det gick ganska fort då kommer plötsligt Mattias och åker förbi mig sittandes på huk i någon störtlopps-ställning! Ja, ja kul för honom! 

Jag kämpar vidare i nästa backe och då kommer plötsligt Mattias igen och åker upp bredvid mig baklänges så vi åker ansikte mot ansikte ett tag! Vilken galning! Ja ja nu efteråt kan jag ju tycka att det var ganska komiskt. Han avdramatiserade det hela lite grann!

Vi åkte i olika backar som dem ville visa mig och plötsligt ser jag en backe som såg fullkomligt livsfarlig ut! Tänk dem som vågar åka i den backen säger jag och ser att det är en svart skylt vid den. Men snälla Sandra, vi kom ju från den backen säger Mattias och Mikael då! Det var ju då du fick lära dig att åka på skrå ner!

Man ska ju utmana sig själv ibland och göra saker utanför sin komfort-zon. 

På eftermiddagen var vi i badpalatset som också fanns där så på kvällen slocknade vi nog runt 21-tiden hela gänget. Helt slutkörda. 

Idag åkte vi också skidor innan vi slutligen åkte hem och det känns skönt att kliva in i den säkra zonen igen.ANNONS
Av Sandra - 4 mars 2018 19:05

Söndagar har tydligen blivit en bra dag att blogga lite på. Det är inte så mycket kvar av helgen och ofta sitter jag iallafall, och tänker på vad helgen har gett mig och söndagskvällar är lite jobbiga just för att helgen är slut. 

Igår åkte jag skidor igen, det blev en mil till! Jag kände inte jättemycket för att åka men det är ju bara att göra för jag vill ju klara utmaningen! Tänkte på alla som åker vasaloppet idag. Hur man kan utsätta sig för detta! Jag är slut efter 1 mil men jag tittar gärna på det på TV. Så idag tänkte jag ha en mysig frukost framför tv:n och njuta av att ha åkt klart skidor för den här helgen MEN... plötsligt får jag ett sms från min bank där det står att banken har stängt mitt kort på grund av misstänkta utländska bedrägeriköp från mitt kontokort!!! 

Fick alltså lite annat att göra och jo då, det stämde faktiskt. VARFÖR ska andra människor bara ta mina pengar som jag jobbat ihop? Vet mycket väl att det kan hända och händer men jag kommer aldrig att tycka att det är okej fördet.

IDIOTER!!! 

Ja, ja det blir till att besöka banken imorgon. 


Denna vecka som kommer är det ju sportlov och på tisdag har jag tagit ledigt för att följa med hela fritids till Höglekardalen och åka skidor, jag har inte bestämt mig för om jag vågar ge mig upp i backarna med barnen, vi får väl se. Både Lisen och Jonathan ska åka slalom iallafall. Förra året åkte jag och Jonathan längd men i år gick det inte att övertala dem att det är roligare att åka på platten istället för utför.

Dem var och smygtränade igår med Mattias medans jag åkte längd. Idag har jag tränat bägge hästarna medans Jonathan och Mattias åkte skoter. Jag väntar med skoteråkandet tills det blir bättre väder. 

Nu blir det dusch och tv. 


                                                                                                     Lisen var på hockey avslutning i onsdags. 

       


Av Sandra - 18 februari 2018 18:31

Denna vecka har jag känt att våren är på väg. Det har inte varit plusgrader eller så men fåglarna har kommit tillbaka och varje morgon den här veckan har dem sjungit för mig när jag är på väg in på jobbet. Det har ju inte heller varit så kallt ute och då får man lust att göra mer saker. 

Mattias har varit borta hela veckan och fortsätter med det ett tag till, kommer bara hem på helgerna. Det passade på att snöa en del så jag fick vackert skotta hela gården för hand. Givetvis får jag köra våran traktor men vi kommer inte så bra överrens så den funkar bätre med Mattias bakom ratten. 

Igår åkte jag 13 km på skidor. Det är sååå jobbigt. Trodde jag kunde ut och rida efter men orken var slut. Jag ligger iallafall bra till i ica-klassikern, har åkt 6 mil av 9.


Idag har jag ridit Zantana som har kommit hem igen, hon har varit ledig i fem veckor och då samlar man på sig MYCKET överskottsenergi!! Vi red en runda  i skogen idag och jag undrar alltid om jag vill fortsätta att vara en självmordskandidat när vi är ute på dessa turer?  Hon har max en hov i marken samtidigt känns det som. Jag lät henne trava en bra bit för att rasta av sig det värsta och sedan hoppade jag av och gick med henne hem.

Efter denna tur så fortsatte jag med att ta ut Zeebreeze som har blivit otroligt duktig under ryttare. Hon lyssnar fint och vill göra sitt bästa. Jag har dock inte kommit till galoppen med ryttare på sig än. Har dock dåligt med bilder på när vi tränar men ska försöka få till några bra bilder när jag har hjälp. Ni får hålla till godo med bilder från när hon var föl.       


Av Sandra - 2 februari 2018 12:44

Hej!


Idag blev det en kort dag på jobbet. Vid tio idag så ringde dem från skolan och sa att Jonathan var dålig så då blev det tidig helg. Han har ingen feber eller så men ont i huvudet och jättetrött. När vi kom hem gjorde jag lite fröknäcke som är så gott att ha som kvällsfika.

Vi får ju hela tiden påfyllning med snö här uppe i norr och nu börjar jag fundera lite på om all snö kommer hinna undan till sommaren?? Tog ett kort på vägskylten som vi har på våran väg. Kanske tur man vet vad det är för hastighet där för snart är den borta! Hästarna hoppas jag har koll på hagen vart staketet är för det är ockå snart helt borta och när dem går ut i sin hage nu så får dem gå uppför en snöhög för att komma ut från stallet. Jag har ju iallafall kunnat åka skidor så det är ju bra. Den 15 mars ska jag ha åkt klart mina 9 mil till ica klassikern och jag har redan åkt 2,5 mil. Igår sprang jag några kilometrar på löpbandet och imorgon tänkte jag åka 1 mil till. Det är faktiskt riktigt kul att åka skidor ibland. Om det blir bra väder i helgen så kanske det blir en skotertur också med hela familjen. Jag hade ju faktiskt aldrig sett en skoter när jag flyttade upp hit men nu har jag till och med en "egen skoter" som jag kör när vi är ute på tur. Mattias har köpt två skotrar och jag har sagt att ska jag med så måste jag få ha den skönaste och lättaste skotern att köra. 

Nu ska jag pyssla om sjuklingen en stund.


            Nöjd efter gårdagens träning!


Av Sandra - 18 januari 2018 19:14

Stormen Cora kom aldrig. Istället kom en  snöstorm från Island i tisdags, men då kom det inga direkta varningar inför den, utan mer att det kan bli blåsigt!!?? 

Det gick ju bra utan några strömavbrott eller annat men vi fick nog 2 - 3 dm snö till. Förra vintern klagade många på att det blir aldrig några riktiga vintrar nu för tiden och i år klagas det på att vi har för kallt och för mycket snö! 

Själv tycker jag att det är ju bara att ta vädret som det kommer. Vi har nog cirka 80 - 90 cm snö nu och det är väl bra? 

Det är ju inte jag som skottar .  

Jag har ju anmält mig till Ica-klassikern som körde igång i måndags men eftersom det var snöstorm och -20 så har det inte blivit en meter på skidor än! Till helgen så blir det, då ska hela familjen åka skidor iallafall. 


Lisen rider på den lilla ponnyn vi lånade mest varje dag och hon skulle lätt kunna bo på hästryggen. Har nog fått mitt intresse, kul men dyrt!!


Nu blir det godnattsaga för Jonathan. 

Vi hörs!Av Sandra - 7 januari 2018 15:16

Då var det nytt år. Jag undrar vad det här året har att bjuda på. Det har börjat bra. Jag har börjat sätta igång unghästen och nu förstod hon plötsligt vad ryttaren på ryggen ville. Hon både kunde start och stopp nu , vilket hon inte gjorde för två månader sedan.Kul Idag har vi kört bort Zantana till en kompis som behövde sällskap till sin ponny och även ska rida henne själv. När vi åkte hemåt så stannade vi och hämtade en ponny som vi ska låna  åtta veckor medans dem som har honom annars är i Thailand. 

Lisen är så glad för detta.😊

Nu har vi laddat för stormen Cora  som ska titta förbi. Hoppas det går bra.      Utsikten från vårat fönster

Av Sandra - 31 december 2017 15:43

Då är vi hemma igen efter några dagar i Småland. Vad konstigt det är med vädret. När vi åkte var det vitt och framme var det barmark och regn! Vi fick iallafall fall fira en grön jul i år.

Nu är det bara några timmar kvar på 2017 och jag tror vi kommer få en trevlig avslutning på detta året ihop med några vänner.

Ska summera året och planera nästa år med utbildning och tävling av hästar mm.

     

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se