Senaste inläggen

Av Sandra - 1 november 2017 20:05

Idag när jag kom hem så stod Mattias i köket och lagade middag. Han hade hållt på med middagen i två och en halv timme! Igår så fick han pizzastenen som han länge funderat på att köpa. När jag kom hem skulle vi bara grädda pizzan. Plötsligt är det något som stänker i ugnen! Pizzastenen spräcktes 😱😱 Efter en del städande så fick vi dock grädda pizzan på stenen 😊 Det var så gott!   

ANNONS
Av Sandra - 29 oktober 2017 18:51

Hur var det nu med bilar? Tycker jag om dem eller inte? Jag var och besiktade bilen och hästtransporten i tisdags, jag gillar inte att göra detta men det är ju inte så mycket att välja på om man ska få köra dem. 

Bilen och transporten gick igenom utan några problem och känslan när man åker därifrån då är sååå skön! 

I fredags när jag åker från jobbet så börjar bilen att plinga och låta, på displayen står det STOP du har för lite bromsvätska! Åk till närmaste auktoriserade verkstad! 

Jaha, så länge varade känslan av att bilen var iordning. Jag vägrade dock att stanna någon bil för jag kände i hela kroppen att jag måste hem till fredagsmyset och kommande halloweenparty,  så tänkte inte bilen att ha några bromsar så får jag väl åka hem utan dem då och hoppas att jag inte behöver bromsa, det är ju mest uppför när man åker hemåt.   

Det visade sig dock att bromsarna inte slutar fungera hur som helst. Det var ju bra!


Mina älskade föräldrar kom upp i onsdags och hälsade på tills idag då dem åkte hem igen och tog barnen med sig. Dem har ju höstlov nu och ville inte gå på fritids när det är lov så då fick dem åka till småland istället. 

Det känns så märkligt när det inte är några barn hemma, man vet inte riktigt vad man ska hitta på men jag började med en härlig ridtur, hon har ju fått vila i två veckor nu på grund av sko-problem men nu sitter alla på igen. Skönt! 

Sedan tog jag med mig Cosmo och sprang en runda. 

Ja dagen har rullat på och avslutades med pizza-middag.

Nästa lördag ska jag ta tåget ner till Stockholm och hämta hem barnen igen. 

Nu ska jag ut och natta hästarna.

 Barnen var även på halloweenparty i fredags. ANNONS
Av Sandra - 22 oktober 2017 18:33

I tisdag kom hovslagaren för det var dags att sko om Zantana. Hon hade ju tappat en framsko och Zantana blir väldigt öm i hoven och varm även upp över skenbenet när hon har tappat en sko så det var bra att hovis skulle komma nu. Dem fick stå inne resten av eftermiddagen och kvällen eftersom det var så dåligt väder. 

När jag skulle ta in dem på onsdag kväll så hör jag, när Zantana kommer in, att hon inte har alla skor med sig. Mycket riktigt, nu var det andra framskon som hon hade tagit av sig. Jag hade ju planerat ridning dagen efter men det fick jag planera om. Ringde hovslagaren som bor ganska långt bort så hon hade tyvärr ingen resa hit förrän på tisdag igen. Ingen ridning på ytterligare några dagar. 

Jag hade dock aldrig fått rida i torsdags ändå, för när vi sitter och äter så säger Jonathan att han är så trött på håret för det bara kliar.  SHIT!!! LÖSS!!! 

Jodå det blev att behandla med lusschampo och då tänkte jag att varför skulle jag ha klarat mig även om det aldrig kliat i håret men jag passade på att behandla mig också. Jag vet att man absolut inte ska behandla om man inte sett några löss men med mitt långa hår och den hemska luskammen som ska dras igenom mitt hår när jag är sååå håröm var inte ett alternativ! Övriga familjen hade klarat sig, skönt!

Jag och Lisen har däremot ett väldigt trevligt koncept som vi gör varje höst innan Jonathan fyller år. Vi åker in till Östersund, shoppar presenter till Jonathan och bor över på hotell. Vi har bott på olika hotell varje år och i år blev det en fullträff där det fanns bassäng och bastu också. Så från fredag till lördag så var vi iväg på detta. 

Mattias är snäll och tar in och ut hästarna fast han är rädd för dem. Nä nu ska jag få trötta barn i säng.     

Av Sandra - 15 oktober 2017 17:15

Då var det söndag igen. Denna veckan kändes lite rörig då jag skulle vara med Jonathan i skolan i tisdags men fick ju åka hem med Lisen som mådde dåligt. Hon blev dock inte så sjuk utan vi var hemma på onsdagen, då tog vi en skön höstpromenad med Cosmo, och passade på att baka kanelbullar,  sedan åkte hon till skolan igen på torsdagen. Jag funderade på när jag kunde vara med i skolan igen men det gick bra att vara med redan på torsdagen så då var jag det men denna dagen körde jag till skolan.  

  Jag jobbade alltså bara måndag och fredag denna vecka. 


Jag jobbar vidare med inridningen av Zeebreeze och nu har hon haft ryttare på sig fem gånger och igår började jag att longera henne med ryttare på ryggen. Hon är otroligt snäll och lyhörd. Försöker hela tiden lista ut vad hon ska göra. Kul att jobba med en sådan unghäst. Jag red även Zantana på ridbanan. Hon hade tagit av sig en sko men det är så mjukt på banan så det märktes inte att hon inte hade ena framskon på sig. 

I veckan kommer hovslagaren så jag avvaktar nog att rida mer innan hon har fått på sig skon igen.

Får se vad kommande vecka har att bjuda på.

   

Av Sandra - 10 oktober 2017 12:43

 


För ett tag sedan så skulle jag åka in till Östersund på utbildning genom jobbet.

Här uppe i Jämtland kör man ju överallt och det är ganska långt dit man ska för det mesta. Jag har vant mig vid att det är så, men om man ska jämföra med nere i Småland så kommer man långt om man kör mellan åtta och tolv mil där nere. Här är det minimum för att åka till en stad och handla lite. Där nere har man åkt förbi flera städer på det avståndet. 

Iallafall så kom jag på att jag kunde ta tåget in till Östersund den dagen och tyckte att det kändes sååå skönt att slippa köra. Jag hann väl sätta mig på sätet och visa biljetten så ringer telefonen...

- Det är från skolan, Jonathan har skadat sig! 

Panik utbryter i mitt huvud! Hur ska jag kunna hämta honom när jag sitter på ett TÅG! Kände mig helt maktlös.Hade jag bara haft bilen skulle jag hämtat honom direkt. Efter några samtal så bestämde vi att han får vara kvar på skolan, vilket Jonathan gick med på. Jag kunde vara kvar i Östersund och gå utbildningen.

Idag hade jag planerat att få vara med Jonathan i skolan. Jag tycker att det är viktigt att vara med barnen någon gång och se hur deras vardag ser ut.

Vi bor en mil utanför Bräcke så barnen åker buss till skolan och idag åkte jag också buss till skolan tillsammans med dem. Vad skönt att slippa köra själv en dag.

Första lektionen börjar för Jonathan, då ringer telefonen...

-Det är från skolan, Lisen mår inte bra, kan du komma och hämta henne? 

Givetvis kan jag det om jag bara hade haft en bil!!!  Bussen går hem kl två i eftermiddag igen!! 

Panik! Ringer Mattias i hopp om att han kan hjälpa mej men det kunde han tyvärr inte. Jag ringer till jobbet som ligger i närheten, och frågar lite snällt om någon snäll kollega som har bil, kunde köra hem mig och dottern. Vi kom hem tack vare snälla kollegor! 

Bil=frihet!

Nu ska jag VABBA!Av Sandra - 9 oktober 2017 21:27

        Då har ännu en helg passerat. Vi har hunnit med en hel del. Lisen blev nöjd med hårfärgen😊 Jag har äntligen fått belysning på min ridbanan vilket känns otroligt skönt så man slipper tävla mot mörkret. Bägge barnen har börjat hockeyskolan igen, som dem har längtat.

Av Sandra - 5 oktober 2017 20:38

Vad tror ni att jag har gjort nu då?

Ja inte är det blåbärsplockning iallafall!

Då hade jag inte känt mig så här dum. 

Min dotter ville färga håret ikväll och snäll som jag är så hjälpte jag henne med det. Skulle nog haft handskar på mig😀  

Av Sandra - 4 oktober 2017 19:46

Hej!

Tänk vad svårt det ska vara att göra sådant som man tycker är roligt. Igår när jag kom hem från jobbet så skulle jag rida. Jag har bestämt att tisdagar, torsdagar, lördagar och söndagar är rid-dagar. Har jag inte bestämda dagar så funkar det inte så bra har jag märkt. Allt annat i familjelivet kommer liksom emellan...

Iallafall så regnade det igår och ridturen kändes oändligt långt borta tills jag kom på att det finns faktiskt ett ridhus som är väldigt bra att ha och det ligger ju inte så långt bort. Så jag ringde och frågade om jag kunde komma och vara med på en ridlektion vilket gick bra.

När jag kom hem igen så kändes det väldigt bra. Glad att jag inte gav efter för latmasken i mig  


Idag fyller Mattias år så först när jag slutat jobbet åkte jag och köpte en liten present till honom och när jag kom hem gjorde jag och barnen en god middag och äppelpaj till efterrätt. Nu ska jag titta lite på bonde söker fru. 

  

Jonathan och Mattias viker pappersflygplan.


Ha det gott.Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se