Senaste inläggen

Av Sandra - 4 oktober 2017 18:50

Jag har alltid älskat alla djur. Min dröm när jag bodde hemma fortfarande var att kunna köpa en hund så fort jag flyttade hemifrån. Det gjorde jag. En nio månader gammal golden retriver vid namn Ludde. Egentligen hette han Guldruschens Pulp fiction, men det fungerade inte rent praktiskt för då skulle man inte vara klar med inkallningen förrän dagen därpå.....  Han blev13 år.

Efter honom kom Vilja in mitt liv. Hon var en rottweiler. Jag bestämde mig för att ha en helt annan sorts hund för att inte jämföra med Ludde. Vilja fick vi ta bort i våras, den 22 mars, hon blev 11 år. 

Då bestämde jag mig för att ta en paus med hundar eftersom det tar så hårt på mig när en livskamrat försvinner. Allt var frid och fröjd ända tills min kollega på jobbet berättade att hon hade valpar hemma...

Barnen, egentligen var det Lisen som tjatade mest efter en ny hund, tyckte vi skulle åka och titta på valparna så då gjorde vi det och när det blev semester så kom våran nya familjemedlem Cosmo, som är en blandras mellan golden retriver och labrador. Så i fyra månader var vi utan hund. 

Jonathan däremot ville ha en katt och min katt som jag haft i 17 år försvann förra hösten och det dröjde inte länge förrän stallet hade fått otrevliga invånare i form av möss, så jag förstod att vi nog måste ha en stallkatt.

Samtidigt som Cosmo flyttade in i somras så flyttade även Fläcken in. 

Fläcken och Jonathan är verkligen fästa vid varann och det här med att bara vara i stallet som en stallkatt fungerar väl sådär...

Jag har även haft häst sedan jag var elva år.  Det började med en shetlandsponny som hette Kim. Han 

var en utmaning men jag tröttnade aldrig och idag har jag fortfarande två egna hästar.    

Jonathan och Fläcken.

ANNONS
Av Sandra - 1 oktober 2017 20:17

Jag tycker verkligen att man kan tänka fritt när man sitter på hästryggen. Idag satt jag och tänkte på hur jag skulle lägga upp veckan. Allt kändes kontrollerat ända tills våran lilla Fläck ( Katten som sonen fick i somras heter Fläcken) tyckte att det gick för långsamt på ridbanan så han kom och påminde mig om hur snabbt hästar kan gå från att skritta lugnt tills att göra höga hopp rätt upp i luften!! 

Jag satt dock kvar så efter den väckningen var det bara att börja trimma.    

Nu är det snart sängen som gäller. God natt på er.      

ANNONS
Av Sandra - 1 oktober 2017 08:56

Hej!

Jag tänkte presentera mig lite. Jag är en tjej som flyttat från småland till jämtland för 14 år sedan! Känns INTE som det var så länge sedan! 

Jag bor på en gård med sambo och två barn som är 7 och 9 år gamla. Har två egna hästar, en hund och en katt. 

Mitt stora intresse är hästarna. Zantana är ett 11-årigt sto som jag köpte som 1-åring och nu har jag tagit ett föl efter henne som heter Zeebreeze och ska ridas in i höst.

Ni kommer få följa detta och en massa annat som händer runt omkring mig. Ha det gott så länge.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se